+36 30 598 3806

info@albamentoralapitvany.hu

TELJES ÉLET MEGVÁLTOZOTT KÉPESSÉGEKKEL – BESZÉLGETÉSSOROZATOT INDÍTOTT AZ ALBA MENTOR ALAPÍTVÁNY

2020.02.26., szerda | Aktuális, Hírek

Szemléletváltó, segítő beszélgetéssorozat indult kedden, Székesfehérváron, a Mandala teázóban, az Alba Mentor Alapítvány kezdeményezésére. Miként fordítsam hátrányaimat előnyömre? Hogyan tarthatom fent a motivációmat? – többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ Pap Csilla coach, mediátor vezetésével mindazok, akik érintettek vagy családtagjaiknak szeretnének segíteni.

„A „komfortzónán túl – változz velem!” című beszélgetéssorozatot a szükség hozta létre, egy piaci alapú szociális űr.

Az Esélykör-hálózatban végzett munkánk és a célcsoporttal az elmúlt esztendőkben szerzett tapasztalataink arra inspiráltak minket, hogy valamilyen megoldást keressünk a megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élők munkaerőpiaci helyzetének elősegítésére. Székesfehérvár magas mértékben igényelt munkaerőt, ami indokolta, hogy egy inaktív célcsoportot is bevonjunk erre a területre.

Kidolgozott módszertan alapján felkészítjük a megváltozott munkaképességűeket; kompetencia-fejlesztésekkel és egyéb mentális és fizikális egészségmegőrző programokat, egyéni tanácsadásokat szervezünk.” – emelte ki Papp Mária, foglalkozási rehabilitációs szakértő, az Alba Mentor Humán Szolgáltató Alapítvány elnöke.

 

„Komplex rendszerben gondolkodunk, tehát hiszünk abban, hogy a foglalkozási rehabilitáció nem ott kezdődik, hogy az embert munkába állítjuk, hiszen sok mindennek rendben kell lennie ezt megelőzően. Egyéni felméréseket követően szeretnénk számítógépes képzéseket indítani, illetőleg különféle tanfolyamokat, kommunikációs tréningeket, mentális felkészítést a munkavállalásra. Egészségvesztés és motivációvesztés fennállása esetén kimondottan szükség van mindezekre.” – tette hozzá Papp Mária.

„Szemléletváltás szükséges, amihez igyekszem a beszélgetés során megfelelő technikákat, megfelelő világlátást mutatni a résztvevőknek.” – mondta Pap Csilla coach, mediátor.

Forrás: szekesfehervar.hu