+36 30 598 3806

info@albamentoralapitvany.hu

Munkáltatóknak

cégeknek

Munkáltatóknak

A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával az Ön szervezete egyszerre tud társadalmi felelősséget vállalni, az esélyegyenlőség megteremtéséhez hozzájárulni, költséget megtakarítani és új munkavállalókhoz jutni.

Rehabilitációs munkaerőközvetítés

munkaerő közvetítés

Vállalata, családi vállalkozása megváltozott munkaképességű kollégát szeretne foglalkoztatni?

Nem tudja merre induljon, hol nézze, kutassa a jelölteket?

Nem tudja mire figyeljen a kiválasztásnál?

Nem ismeri a foglalkoztatás jogi hátterét?

Akinek már van tapasztalata megváltozott munkaképességű kolléga foglalkoztatásában, az tudja, mennyi mindenre kell odafigyelni akár a keresés-kiválasztás, akár a beillesztés vagy a foglalkoztatás során.

Tovább olvasom

Kutatásaink alapján a HR-esek és menedzsmentben dolgozók elmondása szerint a vállalatok 89%-a tervez új munkavállalókat felvenni. Az új munkatársak iránti igény mögött az üzleti növekedés, a magas fluktuáció, a munkavállalók nyugdíjazása áll. Sokan úgy gondolják, idén több időbe fog telni a megfelelő jelöltek megtalálása. Ráadásul gyakran épp azokra a területekre a legnehezebb alkalmas jelöltet találni, ahova leginkább keresnek munkatársat. A legfontosabb toborzási eszköz tavaly a munkavállalói ajánlás volt és ez továbbra is fontos gyakorlat a legmegfelelőbb jelöltek megtalálásában.

A cégek másik forrását az állásportálok jelentik, továbbra is alkalmazzák az álláshirdetéseket vagy munkaközvetítők közreműködését választják. Bár sok esetben jelentkezők hiányában az eredmény elmarad, vagy a jelölt nem a megfelelő a munkakörre. Esetenként a kiválasztott, új munkatársról a foglalkoztatás során látnak napvilágot azok az információk, amelyek befolyásolják a munkavégző képességét. A leendő munkavállalók bevonzása után a toborzás egyik legnagyobb kihívása, hogy a jelöltek irreális fizetési igénnyel és work-life balance elvárásokkal érkeznek. A munka által megkívánt specifikus kompetenciák mellett nem rendelkeznek megfelelő „soft skillekkel”, mint például a problémamegoldó készség vagy kritikai gondolkodás, vezetői képességek. Közép-hosszú távon szintén komoly munkaerőpiaci problémát okozhat, hiszen a szakmai követelmények inkább taníthatóak. Mindez azt igazolja, hogy a kiválasztás mellett a dolgozók megtartására kell nagyobb fókuszt helyezni a jövőben és nem mehetünk el amellett, hogy fontos munkaerőpiaci tartalékot képeznek a megváltozott munkaképességűek.

Alapítványunk kiemelt szakértője a foglalkozási rehabilitációnak. Támogatjuk Önt a jelöltek megtalálásában, a kiválasztásban. Rendelkezünk saját adatbázissal és megvannak a kapcsolataink, hol keressük a megfelelő megváltozott munkaképességű munkatársukat! Segítjük a beillesztési folyamatot és nem hagyjuk magára azt követően sem.

Célunk, hogy megkönnyítsük az eligazodást a jogszabályi előírásokban, és hogy levegyük a plusz terhet ami a kiválasztással és felkészítéssel jár.

Várjuk megkeresését, amennyiben Ön is megváltozott munkaképességű kollégát keres a csapatába.
A munkaerő megtalálása után sem engedjük el kezét, támogatjuk a betanítást és elősegítjük a beilleszkedést.
A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával az Ön cége egyszerre tud társadalmi felelősséget vállalni, az esélyegyenlőség megteremtéséhez hozzájárulni, költséget megtakarítani és új munkavállalókhoz jutni.

BIZZA SZAKÉRTŐKRE!

Kérje személyre szabott ajánlatunkat az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével:

Kattintson ide!

 

Foglalkozási rehabilitációs szolgáltatás

rehabilitációs szolgáltatások

A cégeknél legtöbbször a HR terület munkatársai felé elvárás, hogy a megváltozott munkaképességű munkatársak felkutatását, beillesztését elvégezzék és a foglalkoztatással felmerülő megfelelés megvalósuljon. Az ehhez szükséges ismeretek és tapasztalatok azonban nem mindig adottak, még a jól felkészült munkatársak esetében sem, hiszen ez egy speciális terület.

Tevékenységünk azt a célt szolgálja, hogy azok a munkáltatók, akik megváltozott munkaképességű személyeket szeretnének foglalkoztatni, információt kapjanak arról, hogy mik a munkáltató teendői amennyiben megváltozott munkaképességű személyt kíván foglalkoztatni, illetve milyen kedvezményeket vehetnek igénybe megváltozott munkaképességű munkavállalóik után.

Tovább olvasom

Rehabilitációs szolgáltatóként elsődleges célunk a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztathatóságának támogatása az általunk nyújtott rehabilitációs szolgáltatások segítségével. Ennek megvalósításának feltétele, hogy a munkaadók felismerjék a megváltozott munkaképességű személyekben a potenciális munkaerőt. Sokan úgy vélik, hogy károsodásuk, fogyatékosságuk, betegségeik miatt nem képesek munkavégzésre, komolyabb feladatok ellátására. Álláspontunk szerint megfelelő mentori, tanácsadói közreműködéssel, segítő szolgáltatások biztosításával esetükben is megtalálható a megfelelő munkahely és biztosítható a folyamatos munkavégzés.

Másodlagos célunk, hogy mind a munkáltató, mind a munkavállaló, hosszú távon legyen elégedett a foglalkoztatással és azzal a szolgáltatói segítséggel, amely megfelelő szakmai alapokon nyugszik és ösztönző, támogató szolgáltatást nyújt mindkét fél számára.
Foglalkoztatási rehabilitációs szolgáltatásunk többféle tevékenység komplex egésze, melyeknek célja a segítségnyújtás. Cél a munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés elősegítése, a betanítás, a munkahelymegtartás segítése valamint az egyéni rehabilitációt támogató, segítő szolgáltatások biztosítása illetve az életvitelt, munkavállalást segítő eszközök hozzáférésének szervezése.

Felkészült szakértővel felgyorsul a toborzási folyamat és a megváltozott munkaképességű munkavállalók sikeresebb beillesztése.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Email:(Kötelező)
Hozzájárulok az üzenetem elküldése során megadott személyes adataimnak az Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott célból és ideig történő kezeléséhez.(Kötelező)

Munkahelyi szemléletformálás

szemléletformálás

Segítünk a cégeknek az egyenlő esélyeket biztosító munkahely megteremtésében.
Megmutatjuk, hogyan változtathatja meg vállalata kultúráját a befogadó környezet kialakítását szolgáló eszközökkel.

Szemléletformáló programunk célja azoknak az ismereteknek és tapasztalatoknak az átadása, melyek támogatják, hogy a megváltozott munkaképességű munkatársak tartósan beilleszkedjenek a szervezetbe. A cég munkavállalói nyitottakká és elfogadóvá váljanak.

Tovább olvasom

Általános tematika:
– Megváltozott munkaképesség és fogyatékosság meghatározása,
– A fogyatékosság típusai,
– Kommunikációs hídépítés a fogyatékossággal élő munkavállalókkal.
– Akadálymentesítés különböző fogyatékos célcsoportok esetén,
– Saját élményű gyakorlat valamely fogyatékosság megtapasztalására, a tapasztalatok feldolgozása,
– Empátia erősítése a megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek irányába,
– Hatékony munkahelyi beillesztés és sikeres benntartás eszközei.

Egyeztessünk időpontot még ma, hogy hamarabb meg tudja valósítani vállalata céljait!

Email:(Kötelező)
Hozzájárulok az üzenetem elküldése során megadott személyes adataimnak az Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott célból és ideig történő kezeléséhez.(Kötelező)

Akkreditációs foglalkoztatás támogatása

akreditációs támogatás

A 327/2012. (XI. 16.) Korm. rendelet 5. § (1) határozza meg az Akkreditált munkáltató kötelezettségeit.

Tevékenységünk során támogatjuk a munkáltatókat a Kormány által meghatározott a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató munkáltatók akkreditációjáról, valamint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához nyújtható költségvetési támogatásokról szóló jogszabály előírásainak megfelelésében.

Tovább olvasom

Budapest Főváros Kormányhivatala Szakértői névjegyzékében szereplő Foglalkozási rehabilitációs szakértőt biztosítunk.

– Munkáltatók Akkreditációjának előkészítése, jogszabályi megfelelés biztosítása,
– Telephely Akkreditáció ügyintézése,
– Foglalkozási Rehabilitációs Szakmai Program kidolgozása,
– Költségvetési támogatási lehetőségek pályázati előkészítése,
– Rehabilitációs szolgáltatások szervezése és biztosítása,
– Rehabilitációs tanácsadó és mentor feladatok ellátása,
– Személyes rehabilitációs tervek meghatározása,
– Ellenőrzéseken való megfelelés támogatása

Papp Mária

Foglalkozás rehabilitációs szakértő

Nyilvántartási szám: F-327/2019

 

Egyeztessünk időpontot még ma, hogy hamarabb meg tudja valósítani vállalata céljait!

Email:(Kötelező)
Hozzájárulok az üzenetem elküldése során megadott személyes adataimnak az Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott célból és ideig történő kezeléséhez.(Kötelező)