KURATÓRIUM TAGJAI

Papp Mária

Papp Mária

Ügyvezető, foglalkozás rehabilitációs szakértő, munkaerő fejlesztő és karrier coach

Bemutatkozás

Papp Mária az alapítvány kuratóriumi elnöke, ügyvezetője vagyok. Szakértői engedéllyel rendelkezem akkreditációs és rehabilitációs szolgáltatási területen. Szociális felsőfokú végzettségem, gyógypedagógiai és esélyegyenlőségi referens képesítésem van. Szakmai tapasztalataim elsősorban a civil területen szereztem, de az Állami szférában is dolgoztam. Érintettként tudom, nem könnyű helytállni, lépést tartani, és hinni saját magunkban. Hinni, hogy képes vagyok rá, van erőm kitartani és ha szükséges új utat találni.

Azt vallom, hogy az egyén képességeit, készségeit, egészségi állapotát figyelembe véve, a számára megfelelő munkakörnyezet és munkamódszer biztosításával, munkája ugyanolyan hozzáadott értéket képvisel, mint ép társaié. Fontosnak érzem a munkavállalói soft skillek fejlesztését, melyek hozzájárulnak a sikeres munkavégzéshez. Mindennek az alapja az elfogadás, a csapatmunka, az eredményesség, önértékelés és a motiváció. Vezetőként ismerem azokat a kihívásokat, melyekkel korunk munkáltatói, cégvezetői nap, mint nap szembe néznek. A munkaerő megtalálásától kezdve a fejlesztés és motiváláson át a döntésmenedzsmentig, számos megoldandó feladat vár ránk. Szükségét érzem a vezetők támogatásának, hogy sikeres vállalatokat, szervezeteket működtethessenek.

„Tedd, amit tudsz, ott, ahol vagy, azzal, amid van, és a többivel ne törődj!”
Theodore Roosevelt

csicsman_adrienn

Csicsman Adrienn

Szakmai vezető, mentor

Bemutatkozás

Csicsman Adrienn szociálpedagógus vagyok. A LÁRKE TÁMOP 1.4.3. Illünk és beilleszkedünk projektjében dolgoztam megváltozott munkaképességűekkel, mint esetmenedzser. Munkám során megtapasztalhattam, hogy mennyire félrevezethetnek minket az előítéleteink. Ezek az előítéletek sajnos már kisgyerekkorban kialakulnak, ezért iskolai szociális munkásként olyan iskolai programokat, csoportokat is szerveztem, ahol a diákok találkozhattak és összebarátkozhattak más kultúrákból és társadalmi rétegekből származó fiatalokkal.

Ezt a szemléletet a magánéletben is megpróbálom erősíteni, mivel hiszem, hogy a személyes tapasztalat a legjobb tanítómester és mások megértésének kulcsa a megismerés. Szeretném minél több megváltozott munkaképességű emberben felkelteni a reményt és támogatni az érdeklődésüknek és képességeiknek megfelelő képzés és munkahely megtalálásában. Hiszek benne, hogy mindenki tehetséges valamiben és van olyan adottsága melyre alapozva kibontakozhat, és teljes életet élhet.

„Légy önmagad! Mindenki más már foglalt.”
Oscar Wilde

Németh Erika

Irodavezető, önkéntes koordinátor

Bemutatkozás

Németh Erika vagyok az alapítvány tapasztalati szakértője. Hosszú ideig kereskedelemben dolgoztam, majd 2017-től a nonprofit szférában tanultam meg a civil ügyintézés feladatait. Célom az alapítványnál olyan területen dolgozni, ahol fejleszthetem önmagam, és új ismereteket is szerezhetek, ahol munkámmal hozzájárulhatok számomra is fontos ügyekhez és lehetőségem van emberekkel foglalkozni, segíteni. Jómagam is, mint megváltozott munkaképességű átérzem az érintettek problémáit és úgy gondolom ezáltal jobban, hatékonyabban tudom Őket segíteni, motiválni. Sokszor ez az út hosszú és rögös, de támogatásunkkal könnyebbé tesszük a visszatérést a munka világába.

„Ha nem vagy képes nagy dolgokat véghez vinni, végezd nagyszerűen az apró ügyeket! Ne várj az alkalomra! Ragadd meg a közönséges hétköznapi alkalmakat, és tedd őket naggyá!”
Napoleon Hill

MUNKATÁRSAK

Papp Mária

Kovácsné Dömötör Erzsébet

Gazdasági tanácsadó, programszervező

Bemutatkozás

Kovácsné Dömötör Erzsébet közgazdász, mérlegképes könyvelő és adótanácsadó vagyok. Az évek során szerzett munkatapasztalataimat szeretném kamatoztatni és a megszerzett szakmai tudásommal támogatni az alapítvány tevékenységét. Részt kívánok vállalni egyéb az alapítvány által kitűzött célok megvalósításában közösségi-, segítő-, szabadidő- kultúra és sporttevékenység szervezésében lebonyolításában.

csicsman_adrienn

Tóth Tibor

Alapító

Bemutatkozás

Tóth Tibor az Alba Mentor alapítója vagyok, végzettségem szerint közigazgatásszervező. Személyes érintettségem is van családomon keresztül a megváltozott munkaképességűek világában, az alapítványi munkám motorja, hajtóereje belülről fakad. A társadalmi felelősségvállalás hitem szerint az egyén szintjén kezdőik és csak a végtelen szab határt. Az alapítványi munkám során kapcsolatépítési tevékenységekben veszek részt.

Szabados Éva

Munka-foglalkoztatás vezető

Bemutatkozás

Szabados Éva vagyok.
Korábban, vendéglátásban majd dietetikus asszisztensként dolgoztam. Munkáim során tapasztaltam, hogy életünket emberi kapcsolataink határozzák meg. Megértéssel, elfogadással segíthetjük társainkat. Jelenleg az Alapítvány által létrehozott, megváltoztatott munkaképességű felnőtteket foglalkoztató üzem munka/foglalkoztatási vezetője vagyok. Célom és feladatom, hogy munkavállalóinkat egy élhető, jó hangulatú munkakörnyezetben segítem, hogy képességeiknek és egészségi állapotuknak megfelelő munkát végezhessenek, fejleszthessék emberi kapcsolataikat és önállóan boldogulhassanak.

„Senki sem magától lett olyan ami. Mind ezernyi más emberből vagyunk. Bárki aki valaha is kedvességet tett nekünk vagy bátorítóan szólt hozzánk része lett a mi karakterünknek, gondolatainknak és sikereinknek.”
George Matthew Adams

Papp Mária

Pintér Henrietta

Mentor

Bemutatkozás

Pintér Henrietta vagyok. Végzettségemet tekintve szociális munkás és gyógypedagógus. A fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek számára gyakran nem a személyes adottságaik leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást. A többségi társadalom előítélete, közönye még nagyobb akadályként tornyosul előttük. Minden embernek szüksége van arra, hogy lehetőségük legyen egyéni képességeik kibontakoztatására, tartalmas közösségi tevékenységekre és a társadalomba való beilleszkedésre. Szakmám és személyes érintettségem által fontosnak tartom a másság iránti nyitottságot és a társadalmi szemlélet változásának elősegítését, hogy általa lehetőségekkel teli, önállóbb életet élhessenek ők is.

„Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, amely egy apró kis magnak lehetővé teszi, hogy kibontakozzon belőle az a csodálatos virág, amely benne rejlett.”
Carolina Hehenkamp

csicsman_adrienn

Szécsi Szilvia

Egészség és életviteli coach

Bemutatkozás

Szécsi Szilvia kundalini jóga oktató, egészség és életviteli coach vagyok. Munkával töltött éveim során tapasztalatot szereztem középvezetői majd felsővezetői pozíciókban is. 15 évvel ezelőtt a munkahelyet hivatásra cseréltem. Azóta mély elköteleződéssel támogatom, kísérem a hozzám fordulókat azon az úton, amelyen életük boldogabbá, testük egészségesebbé, munkájuk sikeresebbé válik. Egészség és életviteli coachként legfontosabb feladatom az érzelmi támogatás és a kliens motiválása. Egészségre vonatkozó információkat adok és készségeket fejlesztek. Módszereim és eszközeim segítik az életmódváltást, támogatják a gyakorlati megvalósítást, az egészség ellenébe ható gondolkodási minták megváltoztatását. Segítem a klienst önbizalmának erősítésében, tudásának bővítésében a krónikus állapottal való együttélés és egészségének fejlesztése érdekében. Hiszem, hogy merhetünk igazán önmagunk lenni és felszínre engedhetjük magunkból mindazt a tehetséget, erőt és potenciált, amely bennünk rejtőzik, mert így tudnak megvalósulni azok a csodák az életünkben, amelyek eddig is ott voltak, csak nem találtunk rájuk.

„Mindegy milyen nehéz volt a tegnap, ma mindent újrakezdhetsz.”
Buddha

Mészárosné Törzsök Zsuzsanna

Rehabilitációs tanácsadó, mentor

Bemutatkozás

Mészárosné Törzsök Zsuzsanna rehabilitációs tanácsadó, mentor vagyok. Végzettségemet tekintve szakvizsgázott gyógypedagógus, gyakorlatvezető, mentor tanár és közoktatási vezető. 35 éve dolgozom pedagógusként, ebből 17 éve foglalkozom sajátos nevelési igényű gyermekekkel, fiatalokkal, jelenleg a székesfehérvári Arany János EGYMI intézményvezetőjeként. Személyes érintettségem is van családon belül a megváltozott munkaképességű emberek világában. A megváltozott munkaképességűek számára a foglalkoztatás nemcsak azt jelenti, hogy újra állásuk van, visszatérhetnek a munka világába, hanem egy közösség tagjaként, mindennapos kreatív elfoglaltságuk van. Ez stabilitás és kiszámíthatóság az életükben, olyan tudat, hogy nincsenek kiszolgáltatva másoknak, képesek az önellátásra. Újra hisznek önmagukban, büszkék a teljesítményükre. A közösségben töltött időnek köszönhetően sokkal jobb az életminőségük.

Célom annak megvalósítása és a hozzá vezető úton való kísérés, hogy:

„olyan erősen higgy abban, amit szeretnél, hogy más esélye ne is legyen, csak megvalósulni”.

Papp Mária

Hollósi Tibor

Ügyfélszolgálati munkatárs

Bemutatkozás

Hollósi Tibor vagyok. Eddigi tapasztalataimat egyesületben és alapítványoknál szereztem. Dolgoztam multinacionális környezetben is. Szeretek segíteni és szívesen kapcsolom össze az igényt és a szolgáltatást. Alapítványnál a mindennapi fejlődési lehetőséget keresem és informatikai ismereteimet szeretném kamatoztatni. Hiszek abban, hogy megváltozott munkaképességű emberek szeretnek dolgozni és egy befogadó környezetben, kis segítséggel megtalálják helyüket a munka világában hol hasznos feladatokat látnak el.

„Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni.”
Walt Disney

csicsman_adrienn

Polák Bernadett

Pénzügyi munkatárs

Bemutatkozás

Polák Bernadett vagyok, az alapítvány pénzügyi munkatársa. 7 évig kereskedelemben dolgoztam, majd képesítést szereztem irodavezető és pénzügyi ügyintéző szakon. 2015 óta az Arany János EGYMI titkárságán dolgozom irodai ügyintézőként, ahol sajátos nevelési igényű tanulók oktatása zajlik. Szeretek segíteni az embereknek, megérintenek az emberi sorsok. Az eddig szerzett tapasztalataimmal, tudásommal szeretném segíteni az alapítvány munkáját, részt kívánok venni az alapítvány szakmai céljainak megvalósításában.

„Élet: folyamatosan felfedezni egy új világot magadban, folyamatosan tágítani önmagad határait, és rájönni, mit vagy képes elérni azáltal, hogy új dolgokat tanulsz meg és sajátítasz el. Az élet az, ahol lehetőséget kapsz valóra váltani az álmaid.”
Marie Clarence

csicsman_adrienn

Pintér-Szücs Éva

Sorstársmenedzser

Bemutatkozás

Pintér-Szücs Éva vagyok. Közel 20 évig a UPC Magyarország Kft. ügyfélszolgálati irodáját vezettem, fő feladataim közé tartozott, hogy a beérkező ügyfelek panaszait orvosoljam és megoldást találjak problémáikra. Mindig az ügyélmegelégedettséget tartottam szem előtt és igyekeztem a lehető legjobb megoldást megtalálni panaszaikra. 2022. áprilisa óta erősítem az Alba Mentor csapatát. Fontosnak érzem, hogy ügyfeleink minél előbb megtalálják az egészségi állapotuknak megfelelő munkahelyet. Munkámmal abban segítek, hogy ügyfeleink a megfelelő szakemberhez kerüljenek, valamint támogatást nyújtok a mentorok és szakértők mindennapi munkájához.

„Amikor képes vagy arra, hogy segíts embertársaidon , ez a képesség megszűnik pusztán képesség
lenni, és felelősséggé válik”
Adelle Davis