info@albamentoralapitvany.hu

KURATÓRIUM TAGJAI

Papp Mária

Ügyvezető, foglalkozási rehabilitációs szakértő, munkaerő fejlesztő és karrier coach

Bemutatkozás

Papp Mária az alapítvány kuratóriumi elnöke, ügyvezetője vagyok. Szakértői engedéllyel rendelkezem akkreditációs és rehabilitációs szolgáltatási területen. Szociális felsőfokú végzettségem, gyógypedagógiai és esélyegyenlőségi referens képesítésem van. Szakmai tapasztalataim elsősorban a civil területen szereztem, de az Állami szférában is dolgoztam. Érintettként tudom, nem könnyű helytállni, lépést tartani, és hinni saját magunkban. Hinni, hogy képes vagyok rá, van erőm kitartani és ha szükséges új utat találni.

Azt vallom, hogy az egyén képességeit, készségeit, egészségi állapotát figyelembe véve, a számára megfelelő munkakörnyezet és munkamódszer biztosításával, munkája ugyanolyan hozzáadott értéket képvisel, mint ép társaié. Fontosnak érzem a munkavállalói soft skillek fejlesztését, melyek hozzájárulnak a sikeres munkavégzéshez. Mindennek az alapja az elfogadás, a csapatmunka, az eredményesség, önértékelés és a motiváció. Vezetőként ismerem azokat a kihívásokat, melyekkel korunk munkáltatói, cégvezetői nap, mint nap szembe néznek. A munkaerő megtalálásától kezdve a fejlesztés és motiváláson át a döntésmenedzsmentig, számos megoldandó feladat vár ránk. Szükségét érzem a vezetők támogatásának, hogy sikeres vállalatokat, szervezeteket működtethessenek.

„Tedd, amit tudsz, ott, ahol vagy, azzal, amid van, és a többivel ne törődj!”
Theodore Roosevelt

Csicsman Adrienn

Foglalkozási rehabilitációs tanácsadó

Bemutatkozás

Csicsman Adrienn szociálpedagógus vagyok. A LÁRKE TÁMOP 1.4.3. Illünk és beilleszkedünk projektjében dolgoztam megváltozott munkaképességűekkel, mint esetmenedzser. Munkám során megtapasztalhattam, hogy mennyire félrevezethetnek minket az előítéleteink. Ezek az előítéletek sajnos már kisgyerekkorban kialakulnak, ezért iskolai szociális munkásként olyan iskolai programokat, csoportokat is szerveztem, ahol a diákok találkozhattak és összebarátkozhattak más kultúrákból és társadalmi rétegekből származó fiatalokkal.

Ezt a szemléletet a magánéletben is megpróbálom erősíteni, mivel hiszem, hogy a személyes tapasztalat a legjobb tanítómester és mások megértésének kulcsa a megismerés. Szeretném minél több megváltozott munkaképességű emberben felkelteni a reményt és támogatni az érdeklődésüknek és képességeiknek megfelelő képzés és munkahely megtalálásában. Hiszek benne, hogy mindenki tehetséges valamiben és van olyan adottsága melyre alapozva kibontakozhat, és teljes életet élhet.

„Légy önmagad! Mindenki más már foglalt.”
Oscar Wilde

Németh Erika

Irodavezető, önkéntes koordinátor

Bemutatkozás

Németh Erika vagyok az alapítvány tapasztalati szakértője. Hosszú ideig kereskedelemben dolgoztam, majd 2017-től a nonprofit szférában tanultam meg a civil ügyintézés feladatait. Célom az alapítványnál olyan területen dolgozni, ahol fejleszthetem önmagam, és új ismereteket is szerezhetek, ahol munkámmal hozzájárulhatok számomra is fontos ügyekhez és lehetőségem van emberekkel foglalkozni, segíteni. Jómagam is, mint megváltozott munkaképességű átérzem az érintettek problémáit és úgy gondolom ezáltal jobban, hatékonyabban tudom Őket segíteni, motiválni. Sokszor ez az út hosszú és rögös, de támogatásunkkal könnyebbé tesszük a visszatérést a munka világába.

„Ha nem vagy képes nagy dolgokat véghez vinni, végezd nagyszerűen az apró ügyeket! Ne várj az alkalomra! Ragadd meg a közönséges hétköznapi alkalmakat, és tedd őket naggyá!”
Napoleon Hill

MUNKATÁRSAK

Kovácsné Dömötör Erzsébet

Gazdasági tanácsadó

Bemutatkozás

Kovácsné Dömötör Erzsébet közgazdász, mérlegképes könyvelő és adótanácsadó vagyok. Az évek során szerzett munkatapasztalataimat szeretném kamatoztatni és a megszerzett szakmai tudásommal támogatni az alapítvány tevékenységét. Részt kívánok vállalni egyéb az alapítvány által kitűzött célok megvalósításában közösségi-, segítő-, szabadidő- kultúra és sporttevékenység szervezésében lebonyolításában.

Tóth Tibor

Alapító

Bemutatkozás

Tóth Tibor az Alba Mentor alapítója vagyok, végzettségem szerint közigazgatásszervező. Személyes érintettségem is van családomon keresztül a megváltozott munkaképességűek világában, az alapítványi munkám motorja, hajtóereje belülről fakad. A társadalmi felelősségvállalás hitem szerint az egyén szintjén kezdőik és csak a végtelen szab határt. Az alapítványi munkám során kapcsolatépítési tevékenységekben veszek részt.

Szabados Éva

Munka-foglalkoztatás vezető

Szabados Éva vagyok.
Korábban, vendéglátásban majd dietetikus asszisztensként dolgoztam. Munkáim során tapasztaltam, hogy életünket emberi kapcsolataink határozzák meg. Megértéssel, elfogadással segíthetjük társainkat. Jelenleg az Alapítvány által létrehozott, megváltoztatott munkaképességű felnőtteket foglalkoztató üzem munka/foglalkoztatási vezetője vagyok. Célom és feladatom, hogy munkavállalóinkat egy élhető, jó hangulatú munkakörnyezetben segítem, hogy képességeiknek és egészségi állapotuknak megfelelő munkát végezhessenek, fejleszthessék emberi kapcsolataikat és önállóan boldogulhassanak.

„Senki sem magától lett olyan ami. Mind ezernyi más emberből vagyunk. Bárki aki valaha is kedvességet tett nekünk vagy bátorítóan szólt hozzánk része lett a mi karakterünknek, gondolatainknak és sikereinknek.”
George Matthew Adams

Nagy Boglárka

Rehabilitációs tanácsadó/mentor, foglalkozási rehabilitációs tanácsadó

Bemutatkozás

Nagy Boglárka vagyok, az Alapítványnál rehabilitációs tanácsadó/mentorként dolgozom. Általános szociális munkás végzettséggel rendelkezem, eddigi szakmai tapasztalatomat a szenvedélybeteg- és hajléktalan ellátás területén szereztem. Mindig is fontosnak tartottam, hogy olyan területeken képezzem magam, mely kevésbé kap hangsúlyt a mindennapokban, sok esetben a társadalom tabuként kezeli azokat. Így végeztem el a gyászolók segítésével kapcsolatos képzéseket – kiemelve a pre- és perinatális veszteségek feldolgozását -, illetve folytattam tanulmányokat a nők elleni és családon belüli erőszak áldozataival kapcsolatos munkával kapcsolatban.

Rehabilitációs tanácsadó/mentorként célom, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára elérhetővé tegyük foglalkoztatásukat úgy, hogy segítjük őket képességeik és készségeik feltérképezésében, s ezt a tudást felhasználva megtapasztalhassák, hogy megfelelő támogatás mellett képesek helytállni a munkaerő-piacon.

,,Sokkal egyszerűbb megbélyegezni, mint megpróbálni megérteni. Ez egy nagyon gyors reakció, és ebbe nem kell túl sok energiát fektetni. A megértésbe és az elfogadásba kell.”
Orvos – Tóth Noémi

Simon Vivien

Esetmenedzser

Bemutatkozás

Simon Vivien vagyok. Az Alapítványnál Esetmenedzser pozícióban dolgozom, mint megváltozott munkaképességű kolléga. Átérzem a sorstársaim problémáit és örömmel segítek nekik, hogy ők is minél előbb visszatérhessenek a munka világába.

Egészségügyi végzettséggel rendelkezem, ezáltal nagyon empatikusnak tartom magam. Nagyon örülök, hogy rátaláltam az Alapítványra, szakértő munkatársak közé tartozhatok én is és ezáltal kicsit visszaadhatok abból a nagy segítségből és szeretetből- amit kapok tőlük- a hozzánk fordulóknak.

Korábbi munkahelyeimen is emberekkel foglalkoztam.

Munkám során odafigyelek, hogy mindenkinek a saját, egyedi képességeihez és igényeihez mérten személyre szabott segítséget nyújtsak.

„Ha az idődet azzal töltöd, hogy szeretetet vigyél világba, joggal várhatod, hogy te is nyerni fogsz azon, hogy egy szeretetteljesebb világban élhetsz.”
Mark Boyle

Mészárosné Törzsök Zsuzsanna

SNI fiatalok mentora

Bemutatkozás

Mészárosné Törzsök Zsuzsanna a sajátos nevelési igényű fiatalok mentora vagyok. Összekapcsolom a végzős diákokat az alapítvánnyal. Végzettségemet tekintve szakvizsgázott gyógypedagógus, gyakorlatvezető, mentor tanár és közoktatási vezető. 35 éve dolgozom pedagógusként, ebből 17 éve foglalkozom sajátos nevelési igényű gyermekekkel, fiatalokkal, jelenleg a székesfehérvári Arany János EGYMI intézményvezetőjeként. Személyes érintettségem is van családon belül a megváltozott munkaképességű emberek világában. A megváltozott munkaképességűek számára a foglalkoztatás nemcsak azt jelenti, hogy újra állásuk van, visszatérhetnek a munka világába, hanem egy közösség tagjaként, mindennapos kreatív elfoglaltságuk van. Ez stabilitás és kiszámíthatóság az életükben, olyan tudat, hogy nincsenek kiszolgáltatva másoknak, képesek az önellátásra. Újra hisznek önmagukban, büszkék a teljesítményükre. A közösségben töltött időnek köszönhetően sokkal jobb az életminőségük.

Célom annak megvalósítása és a hozzá vezető úton való kísérés, hogy:

„olyan erősen higgy abban, amit szeretnél, hogy más esélye ne is legyen, csak megvalósulni”.

Hollósi Tibor

Ügyfélszolgálati koordinátor
Marketing- és PR-ügyintéző

Bemutatkozás

Hollósi Tibor vagyok. Eddigi tapasztalataimat egyesületben és alapítványoknál szereztem. Dolgoztam multinacionális környezetben is. Szeretek segíteni és szívesen kapcsolom össze az igényt és a szolgáltatást. Alapítványnál a mindennapi fejlődési lehetőséget keresem és informatikai ismereteimet szeretném kamatoztatni. Hiszek abban, hogy megváltozott munkaképességű emberek szeretnek dolgozni és egy befogadó környezetben, kis segítséggel megtalálják helyüket a munka világában hol hasznos feladatokat látnak el.

„Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni.”
Walt Disney

Polák Bernadett

Pénzügyi munkatárs

Bemutatkozás

Polák Bernadett vagyok, az alapítvány pénzügyi munkatársa. 7 évig kereskedelemben dolgoztam, majd képesítést szereztem irodavezető és pénzügyi ügyintéző szakon. 2015 óta az Arany János EGYMI titkárságán dolgozom irodai ügyintézőként, ahol sajátos nevelési igényű tanulók oktatása zajlik. Szeretek segíteni az embereknek, megérintenek az emberi sorsok. Az eddig szerzett tapasztalataimmal, tudásommal szeretném segíteni az alapítvány munkáját, részt kívánok venni az alapítvány szakmai céljainak megvalósításában.

„Élet: folyamatosan felfedezni egy új világot magadban, folyamatosan tágítani önmagad határait, és rájönni, mit vagy képes elérni azáltal, hogy új dolgokat tanulsz meg és sajátítasz el. Az élet az, ahol lehetőséget kapsz valóra váltani az álmaid.”
Marie Clarence

Pintér-Szücs Éva

Sorstársmenedzser

Bemutatkozás

Pintér-Szücs Éva vagyok. Közel 20 évig a UPC Magyarország Kft. ügyfélszolgálati irodáját vezettem, fő feladataim közé tartozott, hogy a beérkező ügyfelek panaszait orvosoljam és megoldást találjak problémáikra. Mindig az ügyélmegelégedettséget tartottam szem előtt és igyekeztem a lehető legjobb megoldást megtalálni panaszaikra. 2022. áprilisa óta erősítem az Alba Mentor csapatát. Fontosnak érzem, hogy ügyfeleink minél előbb megtalálják az egészségi állapotuknak megfelelő munkahelyet. Munkámmal abban segítek, hogy ügyfeleink a megfelelő szakemberhez kerüljenek, valamint támogatást nyújtok a mentorok és szakértők mindennapi munkájához.

„Amikor képes vagy arra, hogy segíts embertársaidon , ez a képesség megszűnik pusztán képesség
lenni, és felelősséggé válik”
Adelle Davis

Kiss Krisztina

Ügyfél menedzser és munkaerőpiaci ügyintéző

Bemutatkozás

Kiss Krisztina vagyok, az alapítvány Ügyfél menedzser és munkaerőpiaci ügyintézője. Feladatom az ügyfelek tájékoztatása, munkavállalási céljainak segítése, valamint a szervezet munkaerő közvetítő tevékenységének támogatása.

Korábban 16 évig dolgoztam egy multinacionális vállalatnál HR-recepció területen. Mindig is az emberekhez való odafordulás, segítségnyújtás volt az, amit szívügyemnek éreztem. Családon belül is érintett vagyok mind gyermekem és mind férjem által. Hiszem, hogy mindenki értékes és a megfelelő támogatás által a képességei fejleszthetőek és így megtalálja a helyét a védett vagy nyílt munkaerőpiacon.

Célom, hogy mindaz, amit megéltem, abból vissza tudjak adni és segíteni a nehézséggel küzdők, megváltozott munkaképességűek és családjuk számára. Az alapítványon belül célom a teljes szervezet támogatása, a folyamatok megtanulása legjobb képességeim szerint és amennyiben lesz rá lehetőségem érzékenyítésben való részvétel.

„Ezért amit szeretnétek, hogy veletek tegyenek az emberek, azt tegyétek ti is velük!”
Mt 7:12

Tepszisné

Tepszisné L. Henrietta

Szupervízor, mentálhigiénés tanácsadó

Bemutatkozás

Tepszisné L. Henrietta vagyok,, végzettségeim óvodapedagógus, fejlesztő differenciáló -szakpedagógus, gyógytestnevelő, gyermek jógaoktató és jelenleg mentálhigiénés –közösség és kapcsolatépítő utolsó éves mesterszakos hallgató vagyok.

Az alapítványnál végzem a szakmai gyakorlatom, feladataim a foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtó munkatársak számára szupervízió megtartása, kiégés elleni prevenció, önismeret fejlesztés támogatása, mentálhigiénés segítségnyújtás. A munkáltató partnerek számára szervezett csoportos szemléletformáló és befogadást elősegítő programokon veszek részt, csoportos foglalkozásokat vezetek, és szakértelmemmel hozzá járulok a programok sikeréhez.

„Nekem jobban kell vigyáznom magamra, mint másoknak, mert mások sokan vannak, de belőlem csak egy van.” (Ismeretlen szerző)

Botos Péter

Webmester

Bemutatkozás

Botos Péter vagyok az alapítvány webmestere.

Több éve foglalkozom weboldalak készítésével, üzemeltetésével. Kezdetekben önszorgalomból, autodidakta módon kezdtem el foglalkozni a weboldal készítéssel. Később az önképzés mellett több tanfolyamot is elvégeztem ebben a témakörben.

Eddig megszerzett tudásomat, tapasztalatomat szeretném az alapítvány javára kamatoztatni. Az Internet az egyik legfontosabb információ forrássá vált az elmúlt évtizedekben, ezért fontos, hogy alapítvány honlapja korszerű, gyors legyen és mindig naprakész információkat tartalmazzon.

Célul tűztem ki, hogy az alapítvány munkájába integráljam a legújabb technológiákat, ezzel segítve az alapítvány munkatársait a hatékonyabb munkavégzésüket.

„Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csak tiszta szív és sok, sok szeretet.”
Pázmány Péter