+36 30 598 3806

info@albamentoralapitvany.hu

Te tudod mi az a magbonbon?

2023.05.11., csütörtök | Hírek

Seed Bonbon Handmade
zöldminősítés

Hadd mutassuk be nektek Hagara-Nagy Nórát, a Seed Bonbon Handmade zöld márka megálmodóját. Fenntarthatósággal foglalkozó újságíróként 2017-ben új vállalkozásba kezdett, amely irodai papírhulladék új életre keltését tűzte ki célul, hogy legyen egy olyan zöld ajándék, amely újrahasznosítással készül, 100%-ban lebomló és kicsit zöldebbé teszi az ajándékozást.
Válogatott papírhulladék és vegyszermentes vetőmagok párosításával készülnek ültethető magbonbonjaink, melyek főként egynyári virágmagkeveréket és zöld fűszernövények magjait rejtik.
A magbonbon név onnan ered, hogy édességeknek látszó formákat készítenek, amelyek kellően dekoratívak ahhoz, hogy örömmel töltse el azt, aki adja és aki kapja. A magbonbonok különlegessége még, hogy el lehet ültetni és élő növényként születnek újjá.
Az eltelt évek alatt a Seed Bonbon Handmade családi vállalkozássá bővült, nyár óta pedig a székesfehérvári Alba Mentor Alapítvánnyal együttműködésben megváltozott munkaképességű dolgozók vesznek részt a magbonbonok gyártásában. Minden egyes darab egyedi, kézzel készül.
A magok kiválasztásánál fontos szerepet játszott, hogy hazai, vegyszermentes forrásból szerezzék be és klímánkon könnyen termeszthető, népszerű növények keljenek ki belőlük, hogy garantált legyen a sikerélmény. Egynyári virágokat – melyek méhlegelőnként is szolgálnak – és zöld fűszernövényeket használunk, de van cicafű és chili habanero válogatásunk is.
Webshopjaikban magánszemélyek és céges is vásárolhatnak készletről, de egyedi összeállításokat is készítenek zöld szemléletű esküvőkre, cégek számára, mint ahogy most is, karácsonyi ajándékozásra.

CSAPJ LE Rá Most!

Bővebben:

Seed Bonbon Handmade

Forrás. https://www.facebook.com/zoldminosites