+36 30 598 3806

info@albamentoralapitvany.hu

„ Mindenki rendelkezik azzal a belső erőforrással, ami lehetővé teszi számára, hogy boldog és hasznos életet éljen. Ha megfelelő attitűddel fordulunk embertársaink felé, ezzel elősegítjük, hogy felszabaduljanak ezek az erőforrásaik, bölcsebbek, egészségesebbek, konstruktívabbak legyenek döntéseik.”

Carl R. Rogers

MISSZIÓNK

 

Alapítványunk azzal a küldetéssel hoztuk létre, hogy segítséget és iránymutatást nyújtson a megváltozott munkaképességűeknek. Segítünk a munkáltatóknak a kiválasztásban, információhoz jutásban és a felkészítésben. Segítjük a munkavállaló beilleszkedésének folyamatát, folyamatos mentori támogatással a tanulási időszakban, majd után követéssel. Vállaljuk, hogy segítjük a vállalatok társadalmi szerepvállalásban való aktív részvételét, és egy befogadó környezet kialakítását. Megmutatjuk az integráció lehetőségével gazdasági és társadalmi szempontból előnyöket kovácsolhat. Felmérjük azokat az átadható feladatokat, melyeket az új munkavállaló megfelelő mentori segítséggel el tud látni, ezáltal gyorsabbá és hatékonyabbá téve a működést. Munkánk során a piaci szektorban népszerűsíteni kívánjuk a segítő szervezetek szolgáltatásait.

VÍZIÓ

 

A munkaerőhiánnyal küzdő vállalatoknak, alkalmazkodva a piaci változásokhoz nyitnia kell a fogyatékossággal élők, megváltozott munkaképességűek irányába. Az általunk  használt komplex módszerek elősegítik a fogyatékossággal élők, megváltozott munkaképességűek munkavállalását. Szolgáltatási rendszerünkön keresztül tapasztalatot szereznek, nő az önbizalmuk, nagyobb eséllyel állják meg helyüket a nyílt munkaerőpiacon. A munkaadók szélesebb köre lesz nyitott a megváltozott munkaképességű munkavállalók fogadására, javul a megváltozott munkaképességűek össztársadalmi megítélése.

SZERVEZETÜNK BEMUTATÁSA

 

Az alapítvány célja a foglalkoztatás elősegítése Magyarországon, elsősorban Fejér Megyében. A megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élők számára segítség nyújtása abból a célból, hogy egészségkárosodott személyek is tartósan el tudjanak helyezkedni a nyílt vagy védett munkaerőpiacon. Társadalomba történő beilleszkedésének segítése, egészséges életvitelének megteremtéséhez szükséges szolgáltatások nyújtása. Megoldások keresése a nagy- és kisvállalatok, az állami és civil szféra munkaerőhiány okozta problémáira.

Szakmai csapatunk tagjai a civil, a for-profit és az állami szektorból is jelen vannak.   A csoporttal végzett munkánk és tapasztalataink, valamint az egyre növekvő munkaerőhiány késztetett bennünket egy komplex rendszer kidolgozására. Tevékenységünk az ember megismerésével, személyiségének, kompetenciáinak, személyes jellemzőinek, szociokulturális környezetének és egészségi állapotának feltérképezésével kezdődik.

Olyan előadásoknak, tanácsadásoknak, terápiás lehetőségeknek adunk teret, melyek  segítenek megteremteni azt az állapotot amikor belső erőforrásaink felszínre kerülnek. Cél, hogy a lehető legnagyobb eséllyel azonos minőségű munkát legyen képes végezni, mint egészséges társai.

Hiszünk az együttműködés erejében. Változtatásokat, csak együtt, közös erővel, azonos elveket valló szervezetekkel, intézményekkel és vállalatokkal lehet.  Partnerhálózatunk folyamatosan bővül, partnereink között fogyatékosügyi civil szervezetek, kis és nagyvállalatok, állásközvetítők, oktatási intézmények szerepelnek. Szervezetünk alapítótagja az EsélyKör fogyatékosügyi hálózatnak, melyben a foglalkoztatás elősegítésén és szakmai fejlesztésén dolgozunk.

Alapítványunk végzi a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány megbízására Fejér megye oktatási intézményeiben az érzékenyítő foglalkozásokat, ESÉLYÓRÁKAT, hat területen a látás, hallás, mozgássérülés, autizmus, roma és idős ügyben.