Ölelés az elfogadásért

2022.11.22., kedd | Aktuális, Hírek

Kedves Ügyfeleink, Munkatársaink és Partnereink! Találkozzunk az Országalmánál december 3.-án!

December 3-a a Fogyatékosság Világnapja. A “különleges képességű” emberek a legtisztább szívű emberek, legtöbbjük nagyon szeret ölelkezni, ebből adta magát a rendezvényünk hívó gondolata: Ölelés az elfogadásért.
Mit szeretnénk hangsúlyozni? Hogy bár mindenkiben ugyanolyan szív dobog, nincsenek különbségek, sőt… Ezen emberek nagy része különleges tehetséggel bír, gondoljunk csak az autisták memóriájára, de bármilyen művészeti ágból lehetne példákat hozni.
Ezen a napon mutassuk meg, hogy nincsenek különbségek! Mutassuk meg, hogy a sérült embereket gondozó családok milyen küzdelmeken mennek át nap, mint nap!
És ami még nagyon fontos: mutassuk meg, milyen közössége van Fehérvárnak, hiszen számos rendezvény is bizonyítja, hogy városunk kiemelten kezeli a fogyatékossággal foglalkozó szervezeteket, intézményeket. Mutassuk meg, hogy mekkora tömeget tudunk megmozgatni! Mutassunk ebben is példát más városoknak!
A december 3-i rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezzük meg, bízva abban, hogy sokakhoz eljut az üzenet.
December 3-án szombaton 10 órakor találkozzunk az Országalmánál, amit ép és sérült társaink együtt “ölelnek körül”! Meghallgatjuk a felszólalók gondolatait, majd átmegyünk a Városház téren felállított színpadhoz, ahol különböző csoportos, illetve egyéni produkciók várnak mindenkit.
Az érintett gyerekek és felnőttek megmutatják, hogy nincsenek különbségek. Ki-ki egy-egy szavalattal, énekes, vagy éppen zenés fellépéssel, de még dzsúdó bemutatóval is kedveskedik a résztvevőknek, a vége pedig egy nagyon megható produkció lesz, ami egyelőre még titok…
Mindenki jelenlétére számítunk, és bízunk abban, hogy akkora kört tudunk formálni az Országalma körül, hogy nem fér el a belvárosban.
Egyben kérnék mindenkit, hogy jelezze felém, ha színpadi produkcióval készül, ami lehet bármilyen szívhez szóló szereplés! (szilvikovacs79@gmail.com)

A visszajelzések alapján nagyon sokan leszünk, számos intézmény és szervezet mozdult meg, az Önkormányzat és az Egyházmegye, az SZKKK és természetesen a Fehérvár Médiacentrum teljes támogatását élvezzük.
Némi teát, és korlátozott számú széket biztosítunk a színpadnál.
Gyertek minél többen, hozzátok el szeretteiteket, és mutassuk meg a közösség erejét! Köszönjük a megosztásokat!

Esemény facebook elérése, jelentkezés itt.