+36 30 598 3806

info@albamentoralapitvany.hu

Milyen lehet látás nélkül élni?

2022.05.02., hétfő | Hírek

Székesfehérváron szervezi meg az Akadályok nélkül szabadidős napot 2022. május 14-én, szombaton az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT), a HunCERT és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI). Az érzékenyítő programokra elsősorban ép látású embereket várnak, de kitüntetett figyelmet fordítanak a látássérült vagy más fogyatékossággal élő látogatókra is. A rendezvény háziasszonya Lengyel Zsófia látássérült sportoló, Székesfehérvár esélyegyenlőségi referense, a Székesfehérvári Érzékenyítő Program elindítója.

Az Akadályok nélkül szabadidős nap célja, hogy különleges érzékenyítő programjain keresztül a többségi társadalom betekintést nyerjen a gyengénlátó, alig látó, vak, vagy más fogyatékossággal élő embertársai életébe, nehézségeibe, valamint a parasport programok által a sikereikbe is, és bemutassa az őket segítő informatikai lehetőségeket.
A székesfehérvári Csónakázó-tó környékén egész nap izgalmas programokkal várják az érdeklődőket – ép látású embereket, családokat akár kisebb gyermekekkel is –, hogy megtapasztalják, hogyan lehet bekötött szemmel sportolni, számítógépet használni, hétköznapi életet élni. Kipróbálhatóak lesznek többek között a hangosan beszélő számítástechnikai és konyhai eszközök, valamint a Braille-írógép és írás is, sőt, átélhetik azt is, milyen érzés tandemben, bekötött szemmel biciklizni. A szervezők igyekeznek kitüntetett figyelmet fordítani a látássérült vagy más fogyatékossággal élő látogatókra is.

Facebook esemény linkje itt.

Szórólap elérhető itt.