+36 30 598 3806

info@albamentoralapitvany.hu

Megnyílt a Mentorház

2020.07.19., vasárnap | Hírek

Megnyitottuk Székesfehérváron a Prohászka u.14.számú földszinti irodában a Mentorházat! Szakértői csapatunk ezentúl itt fogadja és segíti a munkaerőpiac szereplőit. Megváltozott munkaképességűek, munkáltatók és civil szervezetek számára nyitva az ajtónk hétfőtől csütörtökig 9 és 13 óra között.

A megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkavállalóknak szakemberek segítenek

A Prohászka utca 14. szám alatt nyitották meg hétfőn az Alba Mentorház irodáját, ahol olyan megváltozott munkaképességűeket és fogyatékkal élőket várnak, akik szeretnének a munkaerőpiacra belépni.

Az irodát a Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány bocsátotta tíz hónapra ingyenesen az Alba Mentor Humán Szolgáltató rendelkezésére, miután az sikerrel pályázott náluk. Az alapítvány nemcsak megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkavállalóknak segít, de azokkal a munkaadókkal is kapcsolatot tart, akik nyitottak ilyen munkavállalók fogadására, vagy már alkalmazzák is őket. Az alapítvány hisz abban, hogy a munkaerőhiánnyal küzdő vállalatok, alkalmazkodva a piaci változásokhoz, megoldást találnak a fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek alkalmazásával. Az Alba Mentor tagja az EsélyKör­hálózatnak is.

A 2008 óta működő Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány negyedévente ír ki különböző pályázatokat, amelyeken keresztül rászorulókat, elesetteket, hátrányos helyzetűeket, beteg időseket és gyermekeket, valamint fizikai és szellemi fogyatékkal élőket támogat. Az Alba Mentor Humán Szolgáltató tevékenysége így pontosan beleillik a Fehérvár Travel támogatottjainak sorába. Az iroda, ahol különböző szakemberek – többek között szociális munkás, gyógypedagógus, HR-szakértő – várják az ügyfeleket, hogy a munkakeresők kompetenciáit felmérve segítsenek a nekik legmegfelelőbb irányt választani, heti négy napon, hétfőtől csütörtökig 9 és 13 óra között várják az ügyfeleket.

Borsányi Bea

A Fehérvár TV híradó anyagát innen töltheti le.

Forrás: feol.hu

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap